• Theo’s Table achter het fornuis van Casse Croute

  mei 26, 2015 | Pers
 • "In principe ga ik het alleen doen"

  Noord Hollands Dagblad 

  HEEMSKERK - „Theo gaat vanaf 1 maart het verhaal overnemen.’’ Zittend aan een hoge tafel in zijn bedrijfspand in Heemskerk, rookt chefkok Rinus Knoops rustig zijn sigaartje. Na meer dan vijftig jaar met plezier te hebben gekookt, waarvan de laatste 25 jaar als eigenaar van Catering Casse Croute, maakt hij nu plaats achter het fornuis voor collega Theo Harsveld uit de Broekpolder.

  Door Heleen Vink - 24-2-2016, 16:26 (Update 24-2-2016, 16:26)

  Theo's Table achter het fornuis van Casse Croute

  Theo kijkt Rinus aan, „Rinus ken ik ruim dertig jaar. Hij was in het begin, toen we samen nog in Château Marquette werkten, mijn leermeester. Hij was altijd een beetje een vaderfiguur, wij waren jonge honden.’’ „Ja, ik was goed in het oplossen’’, lacht Rinus. Eensgezind besluiten de koks niet verder uit te weiden over de details.

  Ook al heeft Rinus een langere staat van dienst, inmiddels heeft ook Theo zijn sporen verdiend. Hij werkte bij diverse gerenommeerde horecabedrijven en runde zijn eigen kookstudio Het Fornuis in Wijk aan Zee. Toen hij begin twintig was werkte hij zelfs een jaar op de Holland-Amerika Lijn. „Dat was een heel andere wereld. Zeven dagen per week werken met mensen van allerlei nationaliteiten.” En nu? Hij legt uit: „Rinus gaf aan dat hij ermee ging stoppen en gunde mij zijn bedrijf. Nu is de cirkel rond.”

  Ambachtelijk

  Theo gaat verder met Casse Croute maar dan onder de nieuwe naam Theo's Table. Hij omschrijft: „In principe werken Rinus en ik hetzelfde. Vers, ambachtelijk en dat alles voor een redelijke prijs.’’ De producten worden zoveel mogelijk lokaal verkregen. „Ik heb net een rondje gemaakt langs mijn leveranciers. 's Morgens vroeg om zeven uur begon deze bij vishandel Tel in IJmuiden, via Bakkerij Schoone in Beverwijk en van de Castricumse Beentjes Groentebroers terug naar Beverwijk voor Prime Meat en daar tot slot, voor hun inmiddels vermaarde kazen, naar Bourgondisch Lifestyle."

  Theo wil naast de zakelijke en privé catering en kookworkshops ook in zijn woonomgeving Broekpolder, waar veel jonge gezinnen wonen, arrangementen voor babyshowers en verjaardagsfeestjes gaan aanbieden. „Theo is ook benaderd om te adviseren in sportmaaltijden’’, vult Rinus aan. Alles met elkaar niet niks. Waar Rinus samenwerkte met zijn vrouw Diny, is dat voor Theo anders. „Ik ga het in principe alleen doen, waarbij Rinus me voorlopig blijft ondersteunen.”

  Verwennen

  Komt er een afscheidsfeestje en/of openingsfeestje? „Eerst maar eens gaan draaien”, reageert Theo praktisch. Ook Rinus heeft andere plannen. „Wij gaan eerst een weekeinde met de kleinkinderen weg. Ze heerlijk verwennen. Hun ouders werken altijd van maandag tot en met vrijdag en wij steeds in het weekend. Dat wordt nu anders”, geniet hij op voorhand. „En natuurlijk willen ik tot slot met Diny alle klanten bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf.”

  Binnenkort informatie over Theo's Table op www.theos-table.nl